Довечера след 22 часа ще се усети топлата вода в чешмите на перничани

„Гарантираме, че пускаме централата тази сутрин и вечерта към 22 часа перничани ще усетят топлата вода“. Това зяви директорът на „Топлофикация Перник“ Любомир Спасов пред zaPernik.com.

„Не искаме повече неприятности.Централата има достатъчно гориво за зимата- над 80 000 тона. Стана ясно, че замърсения въздух не е от нас. В периода, в който бяхме спряни имаше сигнали за замърсен въздух в Перник“, допълни директорът на „Топлофикация Перник“ Любомир Спасов.

Безспорно стана ясно, че не сме ние източниците на миризмите. В момента, когато ние спряхме работа, тези миризми продължиха„, каза Любомир Спасов.

„Благодаря за намесата на премиера Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите. Един от проблемите в Перник е решен. Институциите трябва да продължат контрола.Пожелавам на мен и перничани да нямаме повече проблеми и ТЕЦ-а да продължи да работи нормално“, съобщи Вяра Церовска, кмет на град Перник.

Осигурено е 24-часово наблюдение на държавата при зареждане на горивото в ТЕЦ Република. Освен над него, продължават проверките на много предприятия в Перник„, съобщиха от РИОСВ Перник.

При сигнали проверяваме и пунктовете за скрап в Перник, каза Анелия Дренска – началник отдел в РИСОВ Перник.

ВИЖТЕ ЖИВО ИЗЛЪЧВАНЕ В zaPernik.com ЗА ПУСКАНЕТО НА ТЕЦ-А ОТ ТУК:

Коментари

коментара