ТЪЖНА ВЕСТ! Почина Кирил Караманчев – дългогодишен лидер на ВМРО в Перник

Известният пернишки политик Кирил Караманчев е починал днес. Каламанчев бе дългогодишен председател на ВМРО в Перник. Той си е отишъл от този свят след боледуване. Близки, колеги и съмишленици ще си кажат последно сбогом със знаковия за града ни политик утре, 6-ти семпетмви на гробищата в град Батановци. 

Ето какво казаха от ВМРО по повод кончината на Кирил Караманчев:

Нашият верен другар и съратник Кирил Караманчев от Перник почина днес. Киро бе един от възстановителите на ВМРО в Перник. Ревностен защитник на българщината, върл противник на всякакви опити за налагане на тезата за наличие на малцинства в България.

Отиде си след болест, но с делата му ще го помним винаги в активните години, когато бе страшилище за омо-вци и всякаква паплач, подкопаваща единството на българския народ и суверенитета на Родината.

Кирил Караманчев оставя една прекрасна дъщеря Катерина, него ще оплаква и майка му Веска.  Скъпи роднини, скърбим заедно с Вас за огромната загуба. Личност като Кирил Караманчев оставя огромна празнина, ще липсва на всички ни.

Отиде си в деня, в който в Рим преди 29 години, на 5 септември, този свят напуска и водачът на ВМРО Иван Михайлов.

Бог да те прости, Киро! Сега си на място, където ще срещнеш своите идоли – учители, борците на революционното дело, дали живота си за Мизия, Тракия и Македония. За обединена България!

Поклон!

 

 

Коментари

коментара