Шефът на Вик Перник: Тайно се надяваме да завали! Спрете да перете килими и миете автомобили!

Иван Витанов, шеф на ВиК Перник

Тайно се надяваме да завали дъжд„, помоли се директорът на пернишкото ВиК Иван Витанов пред zaPernik.com. Той съобщи, че има голяма криза на водата в момента, заради високото потребление на хората – къпят се по два или три пъти, поливането на градините и в същото време голямата суша последните месеци. Това пък увеличавало двойно авариите на ВиК дружеството, като през тези аварии, също изтича огромно количество вода. Това съобщи на пресконференция пред zaPernik.com директорът на ВиК Перник Иван Витанов.

Дали сме препоръка да не се полива с вода. Да не се перат килими навън. Да не се мият автомобили„, призова Иван Витанов от ВиК.

Хората трябва да се съобразяват. В края на краищата трябва да има някаква съвест и разум„, каза директорът на ВиК Перник.

„Поради голямата жега, хората искат да се къпят по два пъти, по три пъти и това повиши консумацията на вода. Отделно много се завишиха водопроводните аварии, където се хаби вода. Степенуваме авариите – първо отстраняваме авариите с най-голям теч, после по-малките. Не можем да смогнем. Минахме на 12 часови смени. Хората негодуват, но това, което зависи от нас се стремим да го правим по най-бързия начин“, съобщи директорът на ВиК Перник.

Имаме само два екипа, които дебнат за неправомерно ползване на водата, а селата са над 200. Има села, в които бабата и дядото нямат интерес да имат водомер, за да си поливат градината и харчат много повече, отколкото е базата. Ние обикаляме, слагаме водомери, но много са населените места„, съобщи Иван Витанов.

ГЛЕДАЙТЕ ЦЯЛАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ВИК ПЕРНИК ПРЕД ZAPERNIK.COM ТУК:

Коментари

коментара