Интервю на ZaPernik.com: Доволен ли е кметът на село Ярджиловци Данчо Данаилов от мандата си – какво направи и ненаправи за четири години и какви са новите му планове?

Разговаряме с кмета на село Ярджиловци Данчо Данаилов, който е решил да се кандидатира за втори мандат на предстоящите избори през октомври.

Гоподин Данаилов, какви са вашите равносметки от изтичащия мандат и как виждате развитието на село Ярджиловци за в бъдеще?

  • От една страна съм доволен, от друга страна съм и крайно критичен със себе си. В смисъл не съм доволен от стореното през мандата.

Защо?

  • Целта ми беше пълно завършване на водопровода за село Ярджиловци. За съжаление само около 75 процента от населението има питейна вода от язовир „Студена“. Останалите около 25 процента са без вода от язовира. Бях предвидил в моя мандат да бъде извършени ремонт на читалището – подмяна дограма и покрив. Но за съжаление нещата не се получиха. Бях предвидил за училището тоалетни, те се случиха. Бях обащал на хората и да се ремонтира физкултурния салон. За момента ще изпълня само частта подмяна на дограмата, това ще се случи до събора на селото на 28-ми август. Това ще бъде един подарък за хората от селото. С подмяната на дограмата не ангажирам нито една институция, средствата са събрани от дарители. Можеше да станат повече неща, но за съжаление има както обективни, така и субективни причини нещата да не се случат. Както е известно финансовото състояние на общинта е ясно за всички и може би това е един от най-големвите проблеми да не се случат повече неща в Ярджиловци.

Какво си поставяте като цел в следващия мандат, ако ярджиловчани ви гласуват отново доверие?

  • На първо място, задължително довършване на водопровода и изграждане на напорен резервоар 500 кубика за водата, която идва от язовир Студена.

Как ще коментирате опонентите си за кметския пост?

  • Ами млади, красиви, възпитани, явно и можешти, напористи. Аз се радвам на такива кандидат кметове.

Предстои големият събор на селото. Какво сте предвидили за празника?

  • Ще имаме богата програма. Моята идея бе програмата да бъде изцяло от изпълнители от село Ярджиловци, но за съжаление не се получи и за това ще има самодейци от читалището и гостуващи изпълнители на народна музика. Заря ще има задължително.

Коментари

коментара