На днешния ден в пернишки храм се случило нещо неочаквано

Преди 18 години на днешния ден в брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец” се случило нещо неочаквано. По време на празничната литургия за Успение на Пресвета Богородица бременна жена за малко щяла да роди, разказа местният историк и свидетел на случката Аниела Асенова, съобщава брезнишкия „Западно“.

През 2001 година в храма служил отец Илия. По време на литургията за християнския празник, на бременната Боряна и изтекли околоплодните води. “Както си течеше литургията и изтекоха водите. От тук я качихме в колата и направо на София да ражда.”, разказа Аниела Асенова, която е майка на Боряна и щастлива баба на тогава родения Лъчо. 18-годишното момче е приел много добре историята с храма, която неговите роднини са му разказали.

Прадядото на Аниела Асенова също е бил свещеник и е служил в някогашното село Мошино сега квартал на Перник. Неговият гроб е в двора на храма на Мошино. Фамилията и е тясно свързана с духовната вяра. “Казвам винаги, че моя дядо – протойерей Борис Николов бди над цялото семейство.”, сподели още Аниела Асенова.

В храм “Свети Георги Победоносец” са се случвали множество чудеса и изцеления на хора. Част от тях са известни, а други – по-малко. Силата на вярата е тази, която помага на миряните, които търсят духовна помощ.

Коментари

коментара