Шампион на България призова: Руми от Перник се нуждае от втора трансплантация, помогнете й да живее

Перничанката Руми, която се бори с тежка болест се нуждае от втора трансплантация. Както zaPernik.com писа, Руми се нуждае от трансплантация на костен мозък, за да живее. Неин донор става синът й, който е неотлъчно до майка си в продължение на две седмици в Турция, подготвяйки клетките му, за да са максимално съвместими с нейните.

Трансплантацията обаче се оказва неуспешна. В следствие на множеството процедури, организмът на Руми не може да произвежда тромбоцити, които са жизненоважни за всеки организъм. За да продължи да се бори е необходимо да се направи нова трансплантация, която струва 40 000 лв и средствата за нея трябва да бъдат събрани до 5-ти Август 2019-та година е споделено във фейсбук страницата „Да помогнем на Руми”.

Със сайта ни се свърза Марин Гергов, 4-кратен шампион на България по силов трибой, който призовава да помогнем на Руми. В

Румяна Стоянова е на 54 години и през месец януари 2019 г. получава много силни болки в кръста. Следва операция на дискова херния, която в последствие разбира, че е била напълно ненужна. Изписват я, а болките вместо да минават стават чудовищни. Зaпочва голямото лутане в откриване на истинския проблем. В продължение на два месеца Руми се подлага на биопсиии и всякакви изследвания, докато най-накрая чува това, което е било най-големият й страх през последните месеци, а именно болестта РАК в напреднал стадий с разсейки и засегнати органи! Точната диагнозата е „Миелоиден сарком“- усложнение на рак на кръвта, с рядък рецидив, по-малък дори от 3 % в световен мащаб.

Няколко български болници я изследват и й предлагат химиотерапия за стопиране на рецидива, но прогнозата не е ясна, не последват и обяснения за метода на лечение. Изтощена от болка, Руми тръгва за Турция. Постъпва в клиниката Газиосман Паша в Истанбул. Направен е първият курс на химиотерапия на стойност 10 000 евро. Лекарите дават шанс на Руми да живее и гарантират пълното й оздравяване при направата на трансплантация на костен мозък, но цената за живота й е прекалено висока – 85 000 евро.

Начините по които можете да помогнете са изписани на екрана и в текста под видеото:

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/rumyana.stoqnova

Коментари

коментара