Кметът Церовска инспектира ремонта в спортна зала „Дружба“

Кметът на Община Перник Вяра Церовска инспектира ремонта в спортния комплекс „Дружба“.  Тя разгледа как текат  ремонтните дейности във волейболната зала. 

„Следваме поетите ангажименти, както сме се разбрали с министър Красен Кралев. Получихме подкрепа  и финансиране от Министерството на спорта. Обществената поръчка е извършена от тях и е определена фирмата, която ще направи тези ремонтни действия, за което ние сме изготвили предварителен проект.   Размерът е на стойност 98 000 лв. Ремонтът включва  подновяване на  подовата настилка, тавана и стените. Разбира се, че ще се сложат и електрически табла, за да  отговаря залата на съвременните изисквания. Жалко е, че от 2004 година досега в нея е нямало  спортен живот“, сподели кметът Вяра Церовска.
Тя допълни, че в залата ще се  тренира волейбол, ще се използва и от малките грации от спортния клуб по художествена гимнастика „Виктория“.
„Надявам се, че ще се радваме на много спортни събития, след като обектът бъде  изцяло ремонтирана“, допълни кметът.
Съвсем  скоро ще бъде готово и спортното игрище в село Дивотино, което ще се използва от многократните републикански  шампиони по ръгби в Перник.
„Това са едни момчета, които заслужават вниманието на всички перничани. В момента се поставя напоителна система  и се подновява тревната площ . Заедно с това там ще бъдат извършени и укрепителни дейности на базата, която ще бъде отворен дом за всички спортисти“, допълни Вяра Церовска.

Коментари

коментара