Само в ZaPernık.com! Трансферът на годината! Топ лице на БНТ, млад перничанин с успешна кариера, влиза в екипа на кмета Вяра Церовска за втори мандат общински съветници наесен!

Радостин Любомиров – познато лице от екрана на БНТ1, като коментатор и водещ на редица водещи спортни мероприятия се включва в екипа на кмета Вяра Церовска наесен като част от листата на ГЕРБ за общински съветници, научи zaPernik.com. Безспорно това е трансферът на годината до този момент, с който ГЕРБ започва ударно да подготвя общинските си съветници, с които да спечелят изборите през октомври. 

Почти няма перничанин, който да не е гледал Радостин Любомиров на малкия екран. Той се превърна в едно от емблематичните лица на държавната телевизия.  Ще се превърне ли в едно от емблематичните имена на пернишката политика? „За Перник“ с първо интервю на най-новото попълнение на ГЕРБ Перник.

Г-н Радостин Любомиров, защо решихте да се впуснете в политиката?

 През последните 13 години съм част от една истинска институция – Българската национална телевизия. Смея да твърдя, че през това време успях да натрупам достатъчно опит, за да насоча усилията си в друга посока. Не бих казал, че правя крачка към политиката, а по-скоро към дейност в полза на обществото. Журналистиката ми дава възможност да посоча проблемите, да алармирам за тях, а мое евентуално участие в общинския съвет на град Перник би ми помогнало за това да търся решението им. Вярвам, че това е крачка в правилната посока. Но дали ще се случи ще покаже само времето и доверието на перничани, защото в крайна сметка те ще определят участниците в местната власт. За мен важно е в нея да участват силни личности, хора с визия за развитие и най-вече такива, които обичат града си.

Как избрахте партия ГЕРБ и защо избрахте да се включите в екипа общински съветници на Вяра Церовска?

Когато виждаш желанието на хора като г-жа Вяра Церовска, г-н Денислав Захариев, г-жа Севдалина Ковачева и г-н Владислав Караилиев за развитието на Перник, а техните стремежи се припокриват с твоите, нещата сякаш се случват от само себе си. Ценостите ми са такива, че съм отборен играч. А всеки такъв иска да играе в силен отбор. Няма две мнения, че те са отлично селектирани и със сигурност са готови за още много работа. Ако мога да използвам спортен термин аз ще бъда едно ново попълнение в редиците им, а като такова трябва да се доказвам всеки ден. Щом г-жа Церовска смята, че мога да бъда полезен аз ще дам всичко от себе си в тази битка. През годините те се доказаха като отличен екип и за мен ще бъде чест да съм зад гърба им в следващите избори и да помогна с каквото мога. Не веднъж съм казвал, че искам да бъда полезен за града ни, а когато г-жа Церовска ми протегна ръка аз я стиснах с радост.

Имате ли наблюдение от развитието и политиката на град Перник последните години?

Следя процесите в града ни постоянно. Не от разстояние. Заради професията си през годините почти ежедневно се сблъсъквах с проблемите на перничани, но не винаги съм успявал да помогна. Понякога съм бил безсилен, друг път съм се удрял в стени. Перник ми е дал много през годините и продължава да ми дава. Винаги с гордост съм казвал, че съм перничанин. Сега е времето аз да опитам да дам нещо на града. Това, което се случва през последните четири години е изключително положително, но не трябва да се спира до тук. Трябва да се върви смело напред без да се отпуска педалът на газта. Вярвам, че сред местното управление трябва да има повече млади хора, хора с амбиции и желание за прогрес.

С какво смятате, че ще сте полезен на града ни?

Не мога да се самоизтъквам. Това е далеч от моята природа. Единственото, което мога да кажа е, че както винаги в живота си ще се боря до край. Ще давам всичко от себе си във всяка задача, която ми предстои. Искам да бъда близо до хората и проблемите им.

 

Коментари

коментара