Фoндaция „Π.У.Л.C.”, гр. Πepниĸ стана на 20 години

На 09.07.2019 г. еĸипът нa Фoндaция „Π.У.Л.C.”, гр. Πepниĸ, отбеляза с празничен коктейл 20-годишния си юбилей  с мото „Същественото се вижда със сърцето”, съобщиха от пресцентъра на фондацията за ZaPernık.com. 

На събитието присъстваха представители на държавни и неправителствени организации, които са дългогодишни партньори на организацията- Кмета на Община Перник, Областния управител на Перник, Председателя на Общински съвет-Перник, секретаря на Национална комисия за борба с трафика на хора, Председателя на Национална мрежа за децата, представители на институцията на Омбудсмана на Република България, Дирекция „Социално подпомагане”-Перник, Алианс за защита от насилие, основано на пола и др. 

Водещи на събитието бяха вече пораснали доброволци на Младежки клуб „Да бъдем приятели” към Фондация „П.У.Л.С.”. По време на официалната част на празника Председателят на организацията Екатерина Велева запозна гостите с историята на създаването на Фондация „П.У.Л.С.” и развитието й през годините. Изпълнителният директор Марияна Евтимова представи взетото решение на Управителния съвет на организацията една от услугите за работа с пострадали от насилие и трафик да се преименува на Център за социална интеграция и рехабилитация „Татяна Арсова” в памет на една от личностите- основатели на Фондация „П.У.Л.С.”.

По време на празника се проведе и официална церемония за връчване на почетни грамоти на дългогодишни партньори- институции и личности, които са подкрепяли организацията през годините в нейната мисия за елиминиране на насилието, трафика на хора и ограничаване на здравните щети сред рискови групи.

Организацията получи поздравителни адреси от Националния Омбудсман и Министъра на Министерство на труда и социалната политика. Излъчено бе и видео послание от най-големия дарител и благодетел на организацията- г-н Лео Кройц, който бе референт за Югоизточна Европа към Федералното министерство за икономическо сътрудничество и развитие на Германия.

За празничната атмосфера на събитието допринесоха изпълненията на живо на Виржиния и Гинка, които свиреха на пиано и цигулка и на рок-изпълнителя Огнян Дранглийски-ОГИ.

Коментари

коментара