Мистерията със сменения ковачевски кмет става все по заплетена

Васил Станимиров

Мистерията с отстранения кмет на сесия на Общински съвет в Община Ковачевци става все по-заплетена. 

Както zaPernik.com писа, вчера на извънредно заседание, общинските съветници са събрани от председателя, за да бъдат информирани, че кмета на Ковачевци Васил Станимиров е в лошо здравословно състояние и трябва да му бъде назначен заместник.

Според общински съветници в Ковачевци не са били дадени никакви доказателства за здравословното състояние на кмета, освен твърденията на председателя на Общинския съвет. Не е имало и документ, волеизлеяние на самия кмет, че не може да изпълнява задълженията си.

Според новия кмет Иво Симеонов, който досега е бил заместник на Васил Станимиров, не се е случило нищо нестандартно – рутинно заместване на сегашния кмет по здравословни причини. Защо обаче това става чрез гласуване на Общинския съвет, не е ясно.

В Община Ковачевци разказват, че преди дни е имало сватба, на която скандал става между кмета Станимиров и Андрей Стефанов Йорданов – активист за отцепването на село Косача от Общината. Според свидетели, не е имало бой, не е викана линейка, не е викана полиция, но кмета Станимиров отива на преглед при скандалноизвестния с опипване на жени лекар в пернишката болница Петър Младенов. И оттам излиза много болен.

Ковачевци е единствената Община в Перник, управлявана от БСП. До този момент те мълчат по случая. „За Перник“ очаква всички страни, свидетели или самия Андрей Йорданов да се  свържат с нас, за повече подробности  на телефон 0894-001-001.

Коментари

коментара