Скандал по време на избори! Местният лидер на БСП Кире Чумата страни от Корнелия Нинова, Елена Йончева и самото БСП!

В пернишкото БСП се случват странни неща. Пернишкият лидер на БСП Кирил Леонов демонстрира вражеско отношение към партията и лидерите й. 

Преди седмици, когато Корнелия Нинова бе в село Дивотино, Кирил Леонов седеше отстрани и не се доближи до лидерката и камерите на националните и регионални медии. През цялото време гледаше с обиден поглед от дистанция от стотина метра лидерката Корнелия Нинова. Слухове разказват, че шефката в БСП не го харесва.

Вчера, когато водача на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева дойде в Перник, пернишкият лидер на БСП Кирил Леонов не я посрещна. Отсрами го Валентин Петков, който е областен координатор.

По време на митинга на Елена Йончева в парка в Перник, Кирил Леонов се скри в тълпата от около 300 човека и стоеше на страна от Йончева и съпартийците си.

Не остана до края на престоя й в Перник и не изпрати Елена Йончева от града ни, точно както не я посрещна на идване. Дори на снимката на пернишокото ръководство на БСП, където са събрани всички големи политически кадри в града, Кирил Леонов липсва. Няма го.

Хората в БСП са шокирани. „Ние нямаме пернишки лидер. Той седи като чумав отстрани, затова вече му викаме Кире Чумата, защото той страни от предизборната кампания, напълно нетипично за един партиен лидер на областен град, като Перник„, съобщават за „За Перник“ пернишки червени политици.

Единственият му досег с Елена Йончева е бил за няколко секунди, когато е пробутал детето му да си направи снимка с Елена Йончева и е изчезнал отново.

Дори старите приятели на Киро Чумата, като Бриго Аспарухов не се забелязват вече около него.

Киро е сам. И обиден. И провален като политик и лидер. Единственото, с което стана известен в Перник е че като общински съветник бяга от важни гласувания. Най-вероятно Киро чака Корнелия Нинова да падне от власт и се надява неговата звезда да изгрее отново.

Но това няма да изтрие историята, която помни как големи партийни величия на БСП идваха в Перник, а пернишкия лидер Киро нито ги посреща, нито ги изпраща, а по време на престоя им ги гледа обидено от последния ред.

Коментари

коментара