6-то ОУ, училището в Батановци и ПМГ – с най-писаните яйца тази година в Перник

И тази година традицията събра ученици от пернишките училища да боядисват яйца на Велики четвъртък пред Двореца на културата . Всеки ученически тим трябваше да прояви въображение и да изрисува своите яйца.

Според журито чиито председател беше Венцислава Крумова – директор на Регионалния исторически музей, първото място, първото място беше присъдено за VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ , второто място зае училището в Батановци, а трети стана отборът на ПМГ „ Христо Смирненски“.

Докато учениците работеха със своето въображение млади актьори от детско-юношеския театър „Мускетарите”, преоблечени като чудати герои от различни приказки, организираха забавни игри за най-малките.

Талантливите деца бяха поздравени от кмета на Община Перник Вяра Церовска и министъра на социалните услуги Бисер Петков, който беше на работна визита в града. Те пожелаха на всички участници светли Великденски празници и много настроение.

В края на конкурса бяха обявени и победителите, а призовете бяха връчени от кмета Вяра Церовска. На празника присъстваха и зам.-кметът Севделина Ковачева, и секретарят Радослава Манова.

Коментари

коментара