6-годишната Анелия от Перник получи парично дарение за Великден,ще учи безплатно английски език

17-ти поред Великденски благотворителен базар-изложба се проведе вчера в Арт-салона на Двореца на културата. Целта е да се помогне на 6-годишната Анелия, която е с тежка диагноза – детска церебрална парализа. Великденският базар събра 1336 лева. Кампанията продължава!

Организатори на благотворителната проява са Детска градина „Изворче“, Ателието по приложни изкуства към Обединено училище „Темелко Ненков“ и Училища Европа – Перник. През годините, със средства от продажбите са подпомогнати Дома за медико-социални грижи за деца, Център за настаняване на деца от семеен тип, дете със здравословни проблеми от 10-то училище.


Няколко години кампанията бе адресирана към Петър Димитров, който е стипендиант на Училища Европа, средства са предоставени и за възстановяването на изгорялата театрална сцена в Перник.

Тази година с дарението бе подпомогната 6-годишната Анелия Витанова, която посещава ДГ „Изворче“ и е с диагноза Детска церебрална парализа.

Изложбата-базар представи писани яйца, картини от топено стъкло, рисувани чинии и чаши, изработени от децата на ДГ „Изворче“ с директор Искра Чернева и Ателието по приложни изкуства с ръководител Емануил Врангов към 9-то ОУ с директор Марин Никодимов, както и предмети, изработени от ученици и учители на Училища Европа.

Малките певци и танцьори от детската градина, както и народната певица от „Мистерията на българските гласове“ Силвия Владимирова и поп-изпълнителят Светослав Стойчев поздравиха присъстващите. Анелия също отправи своя поздрав със стихотворение за Великден.

Кампанията в помощ на Анелия продължава.По инициатива на Училища Европа и по желание на родители, изложбата-базар ще гостува в учебните бази в Перник – Изток, Перник – Център и Радомир.

Освен паричното дарение, 6-годишната Анелия получи и друг дар. Момичето вече е стипендиант на Училища Европа – Перник и ще изучава безплатно английски език в годините напред. Новината съобщи управителят на Училища Европа с бази в Перник, Радомир, Кюстендил, Банско и Разлог – Албена Дамянова.


Коментари

коментара