Перничанки най-добри на турнир по футбол. Рикардо Велинов най- добър треньор. Полина Ръсина – голмайстор

Перничанки най-добри на турнир по футбол. Рикардо Велинов най- добър треньор. Полина Ръсина голмайстор на турнира

На 30.03.2019г. в зала “Борис Гюдеров” Перник се проведе петото издание на турнира по футбол за девойки до 20г. организиран от РК „Спорт и здраве“, Община Перник и ОС на БФС Перник.

В турнира се срещнаха най-силните и водещи отбори в България. Още с откриването на турнира с първата среща между отборите на ФК Риал Ковачевци и ЛП Суперспорт София момичетата на терена показаха завидни умения в търсене на първото попадение в мача.

След доминиране на символичните домакини от Ковачевци резултата бе открит в полза на Риал това осигури и трите точки на тима.

Втората среща НСА София победи Спортика Благоевград, а третата среща ЛП Суперспорт взе трите точки от благоевградчанки.

В четвъртата и най-важна среща определяща първенеца в турнира между ФК Риал Ковачевци и НСА София бе изключително напрегната и интересна като състезателките на Риал откриха първи резултата, последваха доста положения и отменен гол за домакините, но това не попречи на ФК Риал Ковачевци да спечели срещата с резултат 4 на 3 и да си осигури купата и златните медали.

Петата среща завърши в полза на НСА срещу ЛП Суперспорт, а в последната среща ФК Риал Ковачевци направи равен със Спортика Благоевград.

В крайна сметка с две победи съответно срещу столичните ЛП Суперспорт и НСА и равенство срещу Спортика Благоевград, футболистките на Риал Ковачевци си спечелиха трофея и златните медали за трети път. Среброто спечелиха футболистките от НСА, а бронзът остана за състава на ЛП Суперспорт София. Отличието за „Най-добър треньор“ отиде при Рикардо Велинов – треньор на победителките от Риал.

„Най-добър вратар“ – Майя Станева от ЛП Суперспорт, а за „Най-добър защитник“ бе определена Катрин Стойкова от Спортика.

„Голмайстор“ на турнира стана Полина Ръсина от Риал, а призът „Най-техничен състезател“ заслужи Леонора Желева от НСА.

С качествен футбол и много емоции приключи и това издание на турнира. Организаторите съобщиха, че следващата година в турнира ще има и международно участие.

Коментари

коментара