Пернишки инвалиди: За нас хората с увреждания в Перник е крайно необходимо да имаме достъпна среда и „Клуб на инвалида“, приветстваме групата младежи, които разработиха проект за достъпна среда, хората с увреждания се радваме на подадена трохичка и ръчичка, защото болестта не познава цветовете, нито партиите

От Съюза на инвалидите в България – Основна организация гр. Перник написаха благодарствено писмо по повод младежката инициатива,за  която zaPernik.com писа, целяща да постави гумени рампи на тротоари в Перник. 

Както вече писахме за 6000 лева на възлови места в центъра на града ще бъдат монтирани гумени рампи, които да позволяват на трудноподвижни хора и инвалидни колички да преминават от тротоар на тротоар. През май ще бъде организиран смесен спортен празник в градския парк. За  нуждите на МБАЛ „Рахила Ангелова“ ще бъдат закупени инвалидни и тоалетни столове, помощни средства за придвижване и други.

Пълен текст на писмото :

За нас хората с увреждания в Перник е крайно необходимо да имаме достъпна среда и „Клуб на инвалида“, от тези две основни за нашето общуване с приятели, близки неща, ние сме ощетени. Затова приветстваме групата младежи, които разработиха проектът за достъпна среда в нашия град. Съюз на инвалидите в България и младежката група работим и имаме дългогодишно сътрудничество, а с настоящото писмо изразяваме своето желание за понататъшно партньорство и подкрепа на проекта. Смятаме, че проектът, изготвен от „Достъпна градска среда – Перник“ може да се оцени като социално значим и ще осъществи своята благотворна роля за по-добър и пълноценен живот на хората с увреждания.

Ние, хората с увреждания се радваме на подадена трохичка и ръчичка, защото болестта не познава цветовете, нито партиите. Тя познава само хората, които я обгрижват.

Проектът ще даде възможност на хора в неравностойно положение да имат по-голяма увереност и самочувствие, да бъдат значими и забелязани, подкрепяни и мотивирани сред обществото. Проектът ще даде нови, по-големи възможности за нови запознанства и срещи със стари приятели и много, много емоции.

Управителния съвет на Основна Организация град Перник към Съюза на инвалидите в България сме убедени, че с този проект ще постигнем целите си да бъдем едно по-добро и сърдечно общество. Горещо се надяваме, че чрез този проект ще предоставим на хората в неравностойно положение , така желаната достъпна среда.

ПОДКРЕПЯМЕ ГОРЕЩО ПРОЕКТА и ще дадем своята помощ, а надяваме се и други да го направят в името на хората, в името на нацията ни.

Коментари

коментара