След сградата на Общината, санират и полицията в Перник

След основния ремнт на сградана на Община и Област Перник, предстои ремонт и на сградата на МВР с цел енергийна ефективност. Това каза зам.кметът на Перник Владислав Караилиев пред радио „Фокус“. По думите му, след ремонта на Общината се очаква сметките за ток да паднат между 40 и 50 процента. 

Освен сградата на полицията, очаква се скоро да започне и санирането на 13 многопрофилни жилища в Перник. По думите на зам.кмета Караилиев Община Перник максимално се възползва от всякаква възможност за кандидатстване и усвояване на средства , свързани с благоустройството на града.

Както вече писахме, стартира и проект за изграждане на общински жилища в квартал „Тева“ за сто човека. Проектът ще бъде финансиран отново по програма „Региони в растеж“ и е на стойност 1 800 000лв. Общината е в готовност и по друг важен проект за интегриран градски транспорт. Към момента се стартира процедура по избор на изпълнител и след като това се случи, до година в Перник трябва да има интегриран градски транспорт, каза още Владислав Караилиев.

По отношение на уличните настилки, продължават да се кърпят проблемните участъци, но в капиталовите разходи за 2019 на общината е заложено и  преасфалтирането основно на 7 важни отсечки, които са в изключително тежко състояние.

„В края на 4-годишния мандат сме избрали доста амбициозни проекти. Имаме проект за рехабилитация на главния пътен възел на надлеза „Иван Вазов“. Кандидатстваме за основен ремонт на надлеза. Отделно довършваме една улица, която свързва новия Парк на предизвикателствата с централната градска част и с друга улица в Перник. Имаме изработен проект за Драгичево, за канализация и водопровод. Не на последно място две кръгови кръстовища. За едното върви процедурата по избор на изпълнител. Там се надяваме също да получим финансиране. Каквото може с тези възможности, Общината прави„, каза Владислав Караилиев.

Той уточни, че поради многото натрупани дългове с годините Община Перник е в оздравителен план и голяма част от капиталовите разходи са намалени.

„В началото на тази година целевите средства от държавата не ги получихме поради факта, че имаме стари дългове, заеми от общината, беше дошъл моментът, в който държавата си удържа парите. Това са 3 000 000 лв. от държавния бюджет, които не постъпиха в Община Перник„, каза  още зам.кметът.

 

 

Коментари

коментара