Обраха пернишко училище по време на грипната ваканция

В първия учебен ден след грипната ваканция, учителят по физическо господин Жотев отворил физкултурния салон на 7-мо училище  и останал неприятно изненадан. Оказало се, че салонът е разбит, а от него липсвали спортни съоръжения купувани с години за нуждите на училището.

Учителят по физическо намира състоянието на салона безобразно. Всичко е разкъсано, разхвърляно, изнесени са много от спортните пособия, разказва директорката Нели Нонева. Тя се обадила веднага на телефон 112, дошли  от полицията и направили оглед.

По думите на директорката от салона са изнесени много топки, включително нови и скъпи топки, дарени наскоро на училището.  Откраднати са пособия за тенис на маса, спортни съоръжения, тежести  – всичко за хиляди лева.

Обирът е станал след счупване на една от решетките и стъклото на училището.

“ По етажите са се разхождали, всичко, което им е харесало, имаше духалка в кабинета на колегата, всичко тепърва ще описваме“, каза директорката Нонева пред пернишката телевизия „Кракра“.

По думите на Нели Нонева наглия обир ще се отрази на качеството на часовете по физическо и се надява с общи усилия на хората от квартала и родителите да бъдат закупени нови пособия. Нонева се надява полицията да си свърши работата и да залови крадците.

Коментари

коментара