Шест медала за Таекуондо клуб Леон – Перник на държавно първенство

6 медала завоюваха състезателите на Пернишкия Таекуондо клуб „Леон“ на Държавното първенство, чийто домакин бе гр. Горна Малина. Състезанието се проведе на 19 и 20 януари, а в надпреварата се включиха над 400 състезатели, съобщиха за ZaPernik.com  от клуба.

Традиционно състезанието бе открито от Председателят на Българската Федерация по Таекуондо – Слави Бинев, който пожела успех на всички състезатели и поздрави техните треньори за неуморния труд, който полагат в изграждането на състезатели и личности. Състезанието се проведе в три състезателни дисциплини : Спаринг, Пумсе и Техническо чупене.

Таекуодно клуб „Леон“ бе представен от 11 състезателя. Борбените перничани завоюваха 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала в дисциплина спаринг в съответните им категории.

Симеон Иванов надигра опонента си и спечели златен медал в спаринга при момчетата в клас А.

Виктория Янкова заслужено се окичи с шампионската титла в клас Б при кадетите в категория +65 кг.

Габриела Кирилова спечели сребърен медал в категория , до 48 кг. при момичетата в клас А.

Малек Шахин остана вицешампион с много малка разлика в резултата в категорията си до 52 кг. клас А.

Бронзови медали завоюваха Александър Николаев в категория до 33кг и Христо Мерджанов в категория до 36кг. клас „Б”.

И двамата играха с много хъс и желание за победа но малко не им достигна да преодолеят полуфиналните си противници.

С това си участие в Държавния шампионат състезателите на Таекуондо клуб „Леон“ за пореден път доказаха, добрата си физическа подготовка и затвърдиха спортните си успехи.

Малките спортисти вече се готвят за следващия турнир, на който клуба е организатор и домакин. Международният турнир се казва „Перник Леон“ и ще се проведе на 13 април в зала „Борис Гюдеров“ в Перник. 

Коментари

коментара