Директорката на детската градина в Трън, която претърпя катастрофа излезе от Реанимация. Колата, която се блъсна в бус превозвала подаръци за децата. Първи думи на кмета на Трън Цветислава Цветкова за инцидента

Госпожа Гаврилова е преместена от реанимацията на болницата в болнична стая.

Автомобилът, с който директорът, счетоводителят и домакинка на детската градина в Трън пътували е превозвал подаръци за децата. Два дни преди инцидента, кметът на Община Трън Цветислава Цветкова е предложила да осигури служебен микробус, с които да се отиде до Перник за закупуване на подаръци за децата на детската градина.

Два дни преди пътуването на госпожа Гаврилова и колектива, ние разговаряхме по този въпрос. Аз им казах да звънне в деня, в който решат да отидат, за да тръгнат с буса. Казах им, че имаме чисто нов бус. Те решават на своя глава, без командировъчни, не съм подписвала командировъчни на нито един от служителите, решават да отидат на пазар. Те не са командировани от мен, нито са ме уведомили, че са решили да тръгнат с частния си автомобил на пазар. Общината винаги е оказвала съдействие“, каза кметът Цветислава Цветкова на провела се сесия на Общински съвет-Трън в отговор на поставен от общински съветник въпрос.

Припомняме, че катастрофата стана на 28 ноември на второкласен път 63 в отсечката между общините Перник и Брезник. Трите пострадали жени са пътували в лек автомобил „Пежо“, който навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в пътнически микробус „Ивеко“. От сблъсъка пострадали возещите се в лекия автомобил 51 и 56-годишни жени. Първата била със спукан далак, а втората с леки наранявания. 29-годишната шофьорка на лекия автомобил е настанена в болнично заведение с черепно-мозъчна травма, без опасност за живота. Шофьорът на микробуса и возещите се в него са били невредими, съобщиха от полицията.

Коментари

коментара