Най-бързата заявка за кредит онлайн е чрез чат бот във фейсбук

В забързаното всекидневие все по-често кредитите се превръщат в инструмент за реализация на различни финансови планове. Най-бързо това се случва с бързите заеми онлайн.

При търсенето на пари назаем онлайн най-често потребителите отчитат за какъв срок се отпуска кредитът. Обикновено проверката на данните, които са подадени чрез онлайн форма за кандидатстване за заем, отнема от 7 до 60 минути. Понякога от различните небанкови финансови институции провеждат и „интервю“ с кредитоискателя. Но най-лесно е, когато фирмата, която отпуска кредит има фейсбук чат бот. Това, което е нужно да се направи от кредитоискателя, е да следва инструкциите по време на разговора с бота.

Най-често след попълването на въпросника и отговора от страна на кредитната компания, преводът на парите по бързия заем се извършва след подписването на договора – дистанционно или в офиса на фирмата. В зависимост от необходимостта да се превежда в конкретна банка или не, сумата може да бъде достъпна от час до денонощие след кредитирането. Ако онлайн кредитът не бъде одобрен, различните небанкови институции изпращат sms, email или телефонно обаждане.

За привличане на редовни клиенти, някои от компаниите предоставят отстъпка за следващ заем онлайн, при погасяване на поне един кредит без закъснение. Всеки платен кредит повишава кредитния рейтинг на кредитополучателите. Независимо какъв кредит е нужно да се изтегли, кредитният рейтинг е от изключително значение. Той е един от факторите, по които банките и кредитните институции преценяват дали да отпуснат заем или не. Компаниите, които отпускат пари назаем онлайн обикновено имат онлайн калкулатор, който показва каква ще е месечната вноска за съответния период. Някои институции обаче препоръчват, независимо от това дали рейтингът е подходящ или не, да се направи и консултация, за да се получи анализ на резултите и адекватен съвет.

Коментари

коментара