Депутатът от Перник Любомир Бонев срещу Валери Симеонов: Извини се и си подай оставката!

„Изказването на Валери Симеонов не е просто лапсус. Един вицепремиер по демографската политика не може да се държи така. Най-малкото, което можеше да направи е да се извини, а задължително трябва да подаде своята оставка, защото дълго време управляващите лъжат майките на деца с увреждания и спекулират с тяхната мъка и болка“.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ инж. Любомир Бонев пред Канал 3. Той припомни, че вече трети месец в парламента не се внася Законът за хората с увреждания и това показва отношението на властта към тези хора.

„Нужна ни е сериозна и дългосрочна визия за решаването на проблемите на хората с увреждания, а не реформа на парче“, категоричен бе Бонев.

Народният представител коментира и невъзможността за трансплантация на бял дроб на български граждани в чужбина.

„Чиновнически грешки и безхаберие доведоха до това едно младо момче от Перник да си отиде преди да дочака белодробна трансплантация“, каза още Любомир Бонев. Той уточни, че България няма договор с „Евротрансплант“ или с клиника, която да извърши тази трансплантация.

„Хората с такива тежки заболявания нямат възможност да се лекуват никъде в Европа. Липсата на адекватно здравеопазване у нас доведе до това едно младо момче да си отиде бързо, без да му е даден шанс да се лекува“, заяви Любомир Бонев.

Коментари

коментара