Министър Нено Димов с първа реакция: Не е моя работа да глобявам ТЕЦ „Република“

Министърът на околната среда и водите Нено Димов коментира пред OFFNews, че не е наясно какви административни санкции ще бъдат наложени на ТЕЦ „Република“ заради констатираните нарушения. Той заяви, че РИОСВ – Перник е самостоятелен орган и не може да се меси в тяхната работа.

Това стана ясно днес, след като се минаха няколко дни от направената проверка на РИОСВ Перник, която установи, че в Перник се гори пластмаса.

Прилича ли отговорът на министъра като на човек, загрижен за здравето на 100 000 души, или печели време, за да обслужи нечии интереси, всеки може сам да прецени.

Това, което се забелязва в Перник последните дни е, че комините на ТЕЦ-а пушат по-малко и водата последните дни беше по-хладка. Последните часове леко се затопли.

Преди месеци от „Топлофикация – Перник“ представиха инвестиционно предложение за „добавяне при работата на горивната инсталация за прозводство на топлинна и ел. енергия на допълнителни горива – биомаса, шисти и RDF“.  RDF всъщност на български език е пластмаса и хартия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Коментари

коментара