Пернишки депутати питат за пътна връзка при „Марина бара“, министър Наков отговори: догодина

Жителите на Марина бара излязоха на протест срещу лошите пътища през зимата и блокираха пътя Снимка : Denislav Sabina Kirilovi

Народните представители от БСП към министър Нанков: Кога ще бъде изградена пътната връзка при „Марина бара”. Нанков се ангажира връзката да бъде изградена през 2019 г.

„Изграждането на транспортна връзка между път I-6 и централната градска част на гр. Перник в района на комуникационен възел „Марина бара“ е заложено в Плана за развитие на гр. Перник 2014-2020, като е предвидено изграждане на трасе с дължина 150 м. и кръгово движение. Целта на проекта е да се повиши качеството на живот и оптимизира организацията на движение в гр. Перник”.

Това написаха народните представители от ПГ на „БСП за България” Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев във въпрос към министъра на регионалното развитие Николай Нанков. От парламентарната трибуна по време на парламентарен контрол, днес инж. Бонев  добави, че изграждането на транспортната връзка при „Марина бара“ е важно не само за живущите в тази част на гр. Перник, но и за мнозинството от жителите на областта.

„Чрез този път не само ще се осигури бърз достъп до предприятията в разширения център на областния град, но и ще се отпуши трафика в централната част на Перник. Ако тази 150 метрова отсечка бъде построена, няма да бъде нужно голямата част леки и тежкотоварни автомобили да преминават буквално през центъра на града и да образуват колони по тесните и неподдържани улици”, категорични са народните представители.

Те добавят, че в пиковите часове преминаването по тази връзка ще улесни значително придвижването до изходите на Перник и ще съкрати времето за пътуване.

„Ефектът за и без това замърсения въздух в града със сигурност също ще бъде осезаем. А тежкотоварните автомобили ще бъдат изведени от центъра на града”, пишат още те . 

Владимиров и Бонев припомнят, че изграждането на връзката с път I-6 отлежава вече няколко години, въпреки, че е включен в Плана за развитие на гр.Перник 2014-2020, като в него е записана и индикативната му стойност. 

В отговора си на въпроса на народните представители министър Нанков се ангажира, че транспортната връзка ще бъде изградена през идната 2019 г. 

 

Коментари

коментара