Перничаните от „Майсторите на танца“ ще участват в „Пирин Фолк“ в Сандански, ето за коя звезда ще танцуват

XXVI-тото издание на фестивала „Пирин Фолк“ Сандански освен много красиви песни, ще предложи на любителите на фолклора и богата танцова програма. На сцената на Летния театър в Сандански в рамките на три дни, от 24 до 26 август, ще се изявят осем танцови формации, съобщиха организаторите на фестивала.

Хореографиите на конкурсните песни в „Детски Пирин Фолк“ на 24 август ще са на фолклорни танцови школи „Македонци“ и „Звездица“ и танцов състав към Ансамбъла за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ към Народно читалище „Отец Паисий 1919“ в Сандански.

Танцовият съпровод на специалните гости на музикалния форум Георги Гоцев е на танцов ансамбъл „Гайтан“, а на Гуна Иванова ансамбъла „Майсторите на танца“ – Перник.

На 25 и 26 август зрителите ще се насладят на оригиналните изпълнения на Ансамбъл „Чинари“. На тях са поверени хореографиите на всичките 30 конкурсни изпълнения, както и тези на гост-изпълнителите Румяна Попова и Наум Петрески. Вили Рай ще представи любими песни заедно с танцов ансамбъл „Балканска младост“ от Етрополе.

Коментари

коментара