В Ярджиловци децата яхнаха АТВ-та и мотори, местни се надяват: Ако се разбият в някой стълб – едно идиотче по-малко, което няма да се размножи

Деца, без право да шофират моторно-превозно средство хвърчат из село Ярджиловци непритеснявани от никой и с покровителството на родителите им, жалят се хора от селото, видя zaPernik.com. Майки от с. Ярджиловци са бесни ,че с часове приспиват децата си следобед, а след това ревовете на мотори и АТВ-та ги будят от следобедния сън.

„Публично обещавам на хората с кросови мотори и атв-та, че един ден когато си имате деца ще си купя такъв мотор и ще обикалям улиците от 14ч до 16ч когато децата ви спят 😡😡😡!!! Е тогава ще разберете хубаво ли е?„, закани се Венелина Карамфилова във Фейсбук.

Половината родители са за затвора, с тези малолетни изпълнения. Не ви е ли малко поне неудобно и притеснено!? Това не е повод за гордост, а пълна простащина. и полицията трябва вече да се намеси, а законите да се спазват„, призовава Росица Канчева.

„Да не говорим, че да видиш дете, което едва пикае само, да кара нещо, с което спокойно може да те убие е поразяваща простотия“, възмущава се Елина Петрова.

Жените-жертви на този моторен тормоз, трудно срещат разбиране от мъжката част на съселяните си.

„И ние като малки сме правили такива неща,слагахме си чашки на гумите,което е още по дразнещо“,  успокоява ги Томислав Стефанов.

Ще ви дойде и на вас времето когато вашите деца ще искат мотори,атв-та и други неща и тогава ще ви видим вие какво ще направите и дали ще е хубаво някой като вас да мрънкат 24/7!“, смята Юлиян Георгиев.

„Явно наистина никой не мисли, че те НЯМАТ ПРАВО да управляват МПС“, обаче поставя темата на принципна основа, без особен успех в селото Росица Канчева.

Дебатът за моторите и АТВ-та в село Ярджиловци ескалира след коментар на Мартин Методиев. Според него това са деца на филмари от 90-те години и ако се разбият в някой стълб ще се получи естествено прочистване. Ето какво смята той:

В крайна сметка, ако се разбият в някой стълб – едно идиотче по-малко, което няма да се размножи и да създаде още идиотчета след време. Няма как да очаквате децата на “големите филмари от 90-те”, да са по-различни от тях. След година две ще карат коли без книжки, след още една ще открият долнопробната химия, ще се назобат на уроди и ще са селските страшилища. Това е естественият начин, по който ще се случат нещата, без да значение дали на някой му харесва или не.„, Мартин Методиев.

Коментарът на Мартин Методиев е получил доста широка подкрепа от лайкове сред жителите на село Ярджиловци, но има такива, които му пожелават клетвите да му се върнат.

Вие какво мислите? Трябва ли да се купуват моторни превозни средства на деца и да карат в населени места? В други населени места така ли е? Въпросът на пръв поглед изглежда риторичен, но в нашата пернишка действителност не е…

Коментари

коментара