ЖеУезен оптимизъм! Прничани си направиха снежен човек от градушка – СНИМКИ

Снимка: Мирослава Попова, Фейсбук

Вчерашната силна градушка, която удари пернишко зареди с коледно настроение жителите на село Студена. Земята побеля от огромни късове лед с размера на джанки, но вместо да мрънкат и да се ядосват за съсипаните градини, някои си направиха от градушката…снежен човек. 

Снимки от Фейсбук: Мирослава Попова

Снимка: Мирослава Попова, Фейсбук

Днес на много места в западната половина от страната отново ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. Преди обяд в източните райони ще е предимно слънчево, но след обяд на места, главно в югоизточните райони, ще има временни увеличения на облачността и ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър: в западната половина от страната – от северозапад, а в източната – от югоизток. Максималните температури ще са от 25°-28° в Западна България до 33°-35° в Североизточна България. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова.

През почивните дни и в понеделник ще се задържи неустойчиво, с развитие на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места из цялата страна ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще се запазят условията за локални интензивни валежи и градушки. От северозапад, в източните райони от североизток, ще проникне малко по-хладен въздух и температурите слабо ще се понижат.

Коментари

коментара