„Аз съм принцеса“! Покъртителен разказ за Николета, която получаваше пари, вместо любов като малка

Какво се случва, когато нашите деца израснат в лукс и пари? Как това влияе на тяхната психика, разбиране към света? Какви приятели имат после? Сайтът ни намери една история, която много добре нагледно и с десетки примери разказва за съдбата на едно момиче, израснало сред скъпи чанти и дрехи от луксозни марки. Вижте историята на Николета:

15-годишната Николета от Бевърли Хилс е разочарована. Тя твърди, че е принудена да живее като „селянин“, след като майка й намаля месечните й джобни от 5000 на 1000 долара месечно.

Николета привика майка си, Нина, в шоуто на доктор Фил – популярна здравна продукция в САЩ, за да я убеди, че джобните й трябва да бъдат вдигнати на 2500 долара месечно, защото тя „работи през цялото време“ и не прави нищо за нея.

„Искам майка ми да разбере, че не мога да живея с 1000 долара месечно и съм израснала в определен начин на живот. Тя не може да отнеме живота ми по този начин веднага“, казва Николета.

Николета призна пред камерите, че майка й е осигурявала всичко, което тя иска, включително шофьор, бавачка и лични треньори.

– Това е единственият живот, който някога съм познавала – казва 15-годишната Николета.

Майката Нина призна, че е дала на дъщерята си кредитни карти без кредитен лимит на „съвсем млада възраст“, а няколко месеца сметките на тийнейджърката са надхвърляли $ 10 000.

Дъщеря й обича дизайнерските дрехи и пазарува на Rodeo Drive, а Николета гордо показва части от колекцията си от дизайнерски чанти, включително няколко чанти Chanel, които струват около 5 000 долара на парче.

Николета каза, че любимата й чанта е Céline Micro Bag Tote, която струва около 3000 долара.

– Аз държа тази чанта на специален стол, защото е толкова специалена – каза тя. – Аз буквално мисля за нея като мое малко дете.

Тийнейджърката има толкова много дизайнерски чанти, тя дори не е напълно сигурна колко е платила за всяка една от тях.

– Това са любимите ми токчета. Те са на Валентинос, които ги обичам толкова много – изпръхтя, докато показваше своите кожени сандали за 1000 долара.

След това Николета извади своя Louis Vuitton Keepall, който се продава на дребно за $ 1,420 до $ 1,860 в зависимост от размера и стила.

„Наистина ми харесва това парче. Това е Луис Вюйтън – похвали се тя.

Навиците на Николета са толкова извън контрол, че майка й Нина е изчислила, че й е дала около 100 000 долара през изминалата година.

– Знам, че съм разглезена, но ми харесва начинът на живот, нали знаеш? Хората ще ме мразят, ако не съм такава. Те искат да са като мен – смята младото момиче.

След като осъзнава, че дъщеря й се е превърнала в „чудовище“, майката Нина се опитва да намали джобните й, но Николета отказва да приеме новия си бюджет без борба.

– Чувствам се като селянка. Вече не мога да живея така – каза тя. – Винаги съм без пари. Ако ме питате, мисля, че майка ми трябва да ми даде поне $ 2500 на месец само за да покрие основните ми разходи.

Николета признава, че прави живота на майка си жив ад, заради орязаната издръжка.

С това прищевките на Николета не свършват. Тя е поискала за 16-тия си рожден ден Mercedes-Benz G-Wagen в матово черно за $ 231 000.

„Аз съм принцеса. Определено си струва цената“ – каза тя.

Николета пише до шоуто на д-р Фил с надеждата да накара майка й да осъзнае, че се нуждае от поне $ 2,500 на месец, защото прави всичко сама и има нужда от „средствата за това“.

Въпреки това, планът й се провали. Майката Нина всъщност се радваше, че Николета е влязла в шоуто. Знаеше, че се нуждае от помощ да овладее дъщеря си.

Докато говореше на д-р Фил, майката Нина каза, че дава толкова много пари на дъщеря си Николета, защото винаги се е чувствала виновна за това, че е майка, която работи шест дни в седмицата.

Тя посочи, че по същество компрометира ценностите на дъщеря си и я кара да се чувства, че няма собствена стойност без материални блага.

Майката Нина призна, че дори не знае как правилно трябва да наказва 15-годишен човек. Тя се е опитала да отнеме телефона и лаптопа й, но в крайна сметка ги е връщала, защото Николета има нужда от тях.

Междувременно Николета настояваше,че майка й никога не я е обичала като дете.

– Тя казва, че се интересува от мен, но все пак, като дете, никога не съм била обичана. Тя просто ми даде пари – каза тя, докато се разпадаше в сълзи.

Николета дори не ходи в гимназията с други деца на нейната възраст. Тя се занимава с онлайн уроци, защото се е травмирала в старото си училище.

Още по-дълбоки разкрития направи семейния приятел Джоел. Той наскоро се преместил в къщата им, за да им помога и да наглежда Николета.

Той призна, че тийнейджърката има навика да се обижда хората на „селяни“,но каза, че в крайна сметка е хубав човек.

– След като я опознаете, тя е страхотен човек и аз обичам и двамата – каза той.

– Аз съм велик човек – прекъсна го Николета. – Но бях възпитана ужасно.

Джоел каза, че е „вярно и много тъжно, че Николета няма приятели„.

– Имам чанти. Моите чанти са мои приятели – въздъхна Николета.

Преди шоуто д-р Фил изпрати Николета да нахрани бездомните в приют близо до центъра на Лос Анджелис, за да й покаже друга страна на живота.

„Това беше културен шок и първо бях уплашена“, призна тя, но в крайна сметка беше благодарна, за този опит.

Д-р Фил предупреди майката Нина, че „свръхчувствителността е форма на злоупотреба с деца“, защото „осакатява детето“. Той настоя, че трябва да предефинират отношенията си, като се започне с Нина, давайки на Николета повече любов и по-малко пари.

Нина се съгласи, че Николета трябва да си намери работа, но дъщеря й бе възмутена от мисълта.

„Не можете просто да нулираш бутона“, каза тя на майка си зад кулисите, като отбеляза, че тя „няма“ да си търси работа или да приеме по-малка надбавка.

– „Иска ми се да върна нещата и да направя нещата по-добри – каза майка й. – Ако  направих нещо грешно, наистина съжалявам. Ако те наранявам, наистина съжалявам. Знам, че си наранена. Разбирам болката ти, просто искам да ти помогна за това.“, каза майката Нина.

Коментари

коментара