Децата на Квартала отново показаха как се почита Земята с много игри, състезания и посаждане на дръвчета – СНИМКИ

Празникът по случай Световният Ден на Земята, организиран от Кметство “Изток” вчера премина с емоции и публика, която подкрепяше участниците. 

В 10:00ч. състезанието с електромобили, организирано за децата от детските градини завърши успешно. Малчуганите ни показаха как трябва да спазваме правилата за движение. Първо място в състезанието спечелиха децата от 3-та ДГ “Пролетен цвят”. На второ място станаха децата от 11-та ДГ “Знаме на мира” и трето място споделиха децата от 6-та ДГ “Българче”, както и малчуганите от 4-та ДГ “Чуден свят”.

Волейболният турнир също излъчи своите победители:
I- во място – ГПЧЕ “С.Радев”.
II-ро място: ПГТС “Арх.Й.Миланов”.
III-то място: Спортно училище “Олимпиец”.
IV-то място: ТПГ”М.Кюри”.

В следобедните часове се проведе и лекоатлетическа щафета в две различни възрастови групи. В нея също взеха участие всички основни и средни училища на територията на Кметство “Изток”.
   

Медалите в I-ва възрастова група от 5-ти до 7-ми клас отидоха при:
X-то ОУ”Алеко Константинов” за първо място;
Второто място беше за XIII ОУ”Св.Св. Кирил и Методий”;
Третото място заеха учениците от XI-то ОУ “Елин Пелин”; 
На четвърто място финишираха възпитаниците на Спортно училище “Олимпиец”.

Във втората възрастова група от 8-ми до 10-ти клас, златните медали грабнаха учениците на ПГТС”Арх. Й.Миланов”, среброто отиде в ГПЧЕ “С.Радев”, бронзовите медали са за ТПГ”М.Кюри”.

Седем училища посадиха по едно дръвче, на което поставиха своя табелка, около зелената класна стая, намираща се в парковото пространство пред кметството.

За седма поредна година Кметство “Изток” и децата от всички училища и детски градини на територията на кметството се включиха в зелената инициатива.

Коментари

коментара