Съдят общинарка от Перник, отказала да изпълни разпореждане на съда

Перничанка ще бъде съдена за длъжностно престъпление.

57-годишната Е.М. е привлечена като обвиняема по чл. 296, ал. 1 от НК, за това, че не е изпълнила разпореждане на съдебен орган. Жената е била служителка на Общинска служба по земеделие към община Ковачевци. Наложена й е мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

Жител на гр. Кюстендил застава пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 26 февруари тази година, в гр. Земен бил проверен лек автомобил Опел „Тигра“, управляван от 26-годишният М.Л. Тестът му за алкохол се оказал положителен – 1, 37 промила. Органите на реда установили, че мъжът има предишна присъда също за алкохол. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

С 1, 39 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си перничанина Г.В./41 г./ Мъжът бил проверен в гр. Радомир, на 25 февруари тази година, управлявайки Ланчиа „Капа“. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

29-годишен застава пред Темида за управление на нерегистриран мотоциклет.

Престъплението е извършено в края на месец април миналата година. Служители на Второ РУ проверили мотоциклет „Хонда“, управляван от 29-годишинят Л.Н. от областния град. Органите на реда установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България, но на него има поставена табела със софийски номер от друг мотор. При изпробване на 29-годишният мъж за наркотични вещества, уредът отчел положителен резултат. Оказало се, че е употребил марихуана.

Л.Н. е привлечен като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

 

Коментари

коментара