НАГЛОСТ! Шефът на ТЕЦ-а лъже пред BTV, че парното е нормално, чуди се защо разпускали училища

Скъпи ученици, вие, които всяка сутрин мръзнете в класните стаи, знаете ли, кое е определението за „наглост“?

Ето това:

Даде го шефът на Топлофикация Перник Любомир Спасов в национален ефир пред камерата на бТВ вчера : „В момента парното е в нормални граници в целия град, така че няма причина да се говорят бомбастични неща, да се разпускат училища и детски градини.  Конфликт между „Топлофикация” и общината има и той е провокиран от това, че ние си търсим неразплатените средства от общината към нас за последните години.  По наши изчисления над 3 милиона лева.  Кметската управа твърди, че не ни дължи тези пари и от там имаме конфликт”.

Да припомним на инжинер Спасов, че именно той обяви, че ако Община Перник не му изплати старите задължения ще спре парното на всички учреждения в града – училища, детски градини, болници.
Да припомним на господин Спасов, че Общинат Перник наскоро проведе обществено обсъждане и иска изтегли облигационен заем от 6 милиона, част  от който ще отиде за изплащането на задълженията към Топлофикация. Недоумяваме, как общината хем „твръди, че не ни дължи пари“, а в същото време казва, че ще ви покрие задълженията?

Не е ли малко нагло, пред 20 000 души ваши абонати да твърдите в национален ефир, че :„парно не е имало само последната събота заради авария и вчера сутрин заради превключване на мощности“.  

Хора сме и сме наясно, че с Топлофикация ИМА проблем. Всички искаме парно и сме зависими от него. Едва ли някой иска да ви съботира, за да мръзне. Излезте и кажете на хората, помолете ги за търпение, кажете им че правите всичко възможно, за да спасите положението, кажете им ИСТИНАТА! Компенсирайте ги. Поискайте обратна връзка с тях, вместо да си изключвате телефоните. Това е достойното поведение, а не лъжите ви, на които и учениците от 5-ти клас няма да се вържат. Защото когато на тях им е студено, го усещат, независимо с какви думи ги „греете“.

И още от репортажа на бТВ в Перник, заснел абонатите на ТЕЦ-а:

Кметът на Перник подаде сигнал в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за липса на парно.

Стефан Георгиев ни кани в дома. Радиаторът леко се е затоплил. „Малко има. Вчера изобщо нямаше и мисля, че онзи ден изобщо нямаше”, каза той.

Стефан споделя, че когато няма парно, се топли в леглото. „Аз съм пенсионер, не ходя на работа и не ставам от леглото. И шубата помага”.

Заради студа, затворени останаха училищата в цял Перник.

 

 

Коментари

коментара