Заваляха покани за Португалия към актьорите и танцьорите от откриването на „Сурва“ 2018г.!

Представители на едно от най-големите португалски сдружения за туризъм и култура – „Прогестур“- бяха силно впечатлени от програмата за откриването на 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“, научи zaPernik.com.

През трите дни на фестивала „Сурва“ в Перник в града ни бяха Хелдер Ферейра – Президент на Сдружението, Фатима Ребело – Вицепрезидент, Елиса Алвеш –Президент на Асамблеята на сдружението, Артур Нунес – Кмет на община Миранда до Дору, Франциско Маделино – Президент на Инател – португалска фондация, която председателства ЦИОФ, подкрепяна от ЮНЕСКО.

Те отправиха покана към участниците в шоуто по откриване на „Сурва“ 2018 година, да го покажат и на карнавала в Лисабон в края на май.

Председателят на „Прогестур“ изказа искрено възхищение от музиката, танците и костюмите, както и от цялостната концепция за откриването на фестивала.

Според Ферейра това, което се случва в Перник в края на януари е прекрасно и се надява, че много португалски групи да участват в следващите издания на фестивала.

Коментари

коментара