Ръчен часовник и мобилен телефон откраднаха от незаключена къща в Драгичево

Кражба от къща е извършена в пернишкото с. Драгичево

Деянието е извършено вчера през нощта, когато неизвестен проникнал в имота на 32-годишен местен жител през незаключена входна врата. Откраднати са ръчен часовник и мобилен телефон. Направен е оглед от служители на Второ РУ – Перник и е започнато досъдебно производство.

Трима се изправят пред съда за различни престъпления.

Радомирец е привлечен като обвиняем за кражба на ток. На 10 януари тази година, служители на РУ – Радомир и колегите им от електроразпределителното дружество проверили жилище в кв. „Гърляница“. Било установено, че е осъществено неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което се създавали условия за кражба на ток. За деянието ще отговаря 37-годишният Л.И., ползвател на имота. Взета му е мярка за неотклонение „подписка“ и го заплашва наказание „лишаване от свобода“ до  5 години и глоба до 15 хиляди лева.

С 1, 41 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си 19-годишният М.П. от гр. Перник. Младежът бил засечен на 14 януари, по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, управлявайки „Фиат“. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

35-годишният И.Г. от Радомир застава на подсъдимата скамейка за управление на автомобил без книжка. Мъжът бил проверен на 17 януари, на пътя за с. Червена могила, шофирайки Фолксваген „Голф“. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Коментари

коментара