Затвор за шофьора на Преслава

Бившият шофьор на Преслава Иван Саравски беше осъден 2 години лишаване от свобода за катастрофата, при която на пешеходна пътека прегази възрастен мъж и избяга. Младият мъж остава и две години без книжка.

Днес в съдебната зарла присъда получи и бившият младши контрольор Константин Илиев. Срещу него имаше три обвинения – за злоупотреба със служебно положение, за приемане на подкуп и затова , че е помогнал на Саравски да избегне наказателно преследване, като го е посъветвал да прехвърли вината за катастрофата на своя шурей Борислав Ташев. Ташев бе осъден на 1 година условно с три години изпитателен срок. Посрледникът Тихомир монев получи 2 години условно , с 3 години изпитателен срок, съобщи „Трафик нюз“.

Посредникът Сергей Джамбазов – Серго Комисионера, чието има е нарицателно в сектора с регистрации в КАТ, се размина с присъда и получи глоба от 1 500 лева.

Иван Саравски бе предаден на съд за това, че на 6 декември 2014 г. на бул. „Христо Ботев“ е прегазил 84- годишния Петко Петков на пешеходна пътека, а след това е избягал без да окаже помощ на пострадалия. Възрастният мъж е издъхнал в болницата.

Пътният полицай Константин Илиев бе обвинен,  че в периода от 12 януари 2015 г. до 25 март 2015 г.  три пъти  в съучастие със Сергей Джамбазов е използвал  служебно положение и е приел подкуп в размер на 220 лева. Той е помогнал в два случая да се извърши по-бърза регистрация на моторно превозно средство в сектор „Пътна полиция“-Пловдив, и в трети – помогнал на друго лице да премине преглед за техническа изправност и да пусне спрян от движение лек автомобил „Тойота Хайлукс“.

Константин Илиев има обвинение, че като подбудител и помагач е спомогнал Иван Саравски да избегне наказателно преследване, като е дал съвет на Тихомир Монев да прехвърлят вината за катастрофата на друго лице.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд.

Коментари

коментара