ЧЕЗ плати голяма сума за прибирането на убития Денис от Англия. Община Перник преведе 1 000лв. на семейството му

Михал Добрев не е единственият заподозрян за убийството на 19-годишния Денис Петков от Батановци. Според добре информирани източници имало и втори заподозрян за жестокото престъпление, извършено в английския град Есекс на 11 март след скандал с група роми. Английските власти тогава задържаха Добрев.

В хода на разследването обаче било установено, че има и втори участник в скандала, който е помогнал  на Михал. Той е държал Денис, докато Добрев е нанесъл смъртоносния удар с нож в гърба на момчето. Транспортирането на тялото на Денис от Англия в родния му град ще се забави заради новите обстоятелства, налагащи да бъде извършена трета експертиза на трупа.

Близки на почернените близки съобщиха, че средствата, необходими тялото да бъде докарано в България и Денис да почива на родна земя, вече са събрани. Голяма част от сумата е била дадена като помощ от ЧЕЗ България, чийто служител е майката на момчето. Община Перник също се е включила с помощ от 1000 лева. Дни след смъртта на тийнейджъра беше открита и банкова сметка, по която близки и приятели помогнаха кой с каквото може, като събраха още 3000лв.

Денис бе звезда на юношите на „Миньор 1919”. Според негови приятели той е бил приет в Националната спортна академия, но финансови проблеми му попречили да седне на студентската банка и през януари т.г. той замина на гурбет със свой приятел, където техен близък им бил осигурил работа.

Източник: Вяра

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply