ГОРЕЩО ИНФО! Сивият кардинал на ГЕРБ и най-големия паралия в парламента Краси Велчев става водач на листата в Перник! Войната ще е за преференциите за второ място: Радомирци ще помпат русата депутатка Ирена Соколова, перничани и селата – любимеца на кметицата В. Церовска – областния управител Александър Александров!

Сивият кардинал на ГЕРБ Красимир Велчев най-вероятно ще поведе листата за народни представители в Перник, научи ZaPernik.com. Това сочат последните слухове в партията на Бойко Борисов.

Красимир Велчев е поканен лично от шефката на пернишката структура Вяра Церовска, но все още не е взел решение дали да участва в надпреварата като водач на пернишката листа.

По официални документи Красимир Велчев е най-големият паралия в парламента. Той и съпругата му разполагат с налични над 2 млн. и 300 хиляди лева.
Колегите на Велчев от парламента споделят, че той е бил достатъчно добросъвестен, за да декларира парите си, за разлика от много други народни представители, които ги кътат в тайни сметки в швейцарски банки.
Красимир Велчев е продал фирмата си “Технотерм инжинеринг” на групата италиански дружества “Газ Римини”. Той основава “Технотерм” през 1989 г. и развива успешен бизнес с основен предмет на дейност топлотехника. Невъзможността да управлява бизнеса си като депутат го принуждава да продаде акциите си. Оттам са и над 2-та милиона, които декларира пред Сметната палата.

Ирена Соколова
На второ място се очертава да бъде сега действащата народна представителка Ирена Соколова. Тя в момента е на Антарктида на експедиция.
Александър Александров
На трето място се очаква да бъде областния управител на Перник Александър Алексанров – довереник на кметицата Вяра Церовска.
И тук се задава титаничен сблъсък на интереси:

Два пернишки лагера – този на поддръжниците на депутатката Ирена Соколова и на поддръжниците на кметицата Вяра Церовска ще влязат в дуел за второто място на депутатската листа. Идеята е, че благодарение на преференциите може да се пренареди листата.

бюлетина
Ето обяснено просто как става това:

Водачът на пернишката листа Красимир Велчев ще участва в поне още една листа – например софийската. Ако ГЕРБ вкара само 1 депутат от Перник, Красимир Велчев може да избере да влезе от софийската листа. Така пернишки депутат ще стане втория. Това е Ирена Соколова. Ако обаче някой друг е направил повече от 7% преференции, може да я пререди. Това най-вероятно ще бъде областния Александър Александров. Очаква се негови преференции да идват от Перник-център, селата около Перник и Брезник. За Ирена Соколова преференции ще удрят хората около кмета на Радомир и радомирските села.
Кой ще надделее не се знае, ще следим темата, защото се очертава да бъде доста интересно.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply