Младите от Перник дефилираха на Сурва! 520 деца от 17 училища гониха злото на площад Кракра – СНИМКИ

Вие направихте града ни по-хубав и настроението страхотно. С тези думи се обърна към децата участници в традиционното младежко маскарадно дефиле „Сурвакариада“ кметът на Перник Вяра Церовска. Тя отличи с грамоти всичките 17 пернишки училища, включили се със свои групи в дефилетата, а маскираните деца бяха повече от 520.
01

„Да се знае и помни, каква и фъртуна да ни завее, че пазиме фестивало като очите си“, заявиха от сцената водещите на дефилетата и тази тяхна заявка никак не е случайна.

02
Ларгото, откъдето преминаха детските маскарадни групи, поведени от кмета и неговия екип -заместник-кметовете Севделина Ковачева, Денислав Захариев, Владислав Караилиев и Йордан Павлов, както и секретарят на Общината Радослава Манова, беше пълно и с родители. Мнозина от тях носеха маски и елементи от костюмите на децата си. Днес те дефилират със своите училища, а по време на фестивалните
дефилета, те ще са с групите от селата, с които са свързани.
04
7-годишният Константин Георгиев беше с училището от с. Ярджиловци, но в неделя той ще бъде звънчар в групата, редом до своя татко. Десетокласничката Милена от ПМГ, пък ще дефилира с групите от Копаница и Сирищник, а съученикът й Кристиян, който ходи по Сурва от 3-месечна
възраст с цялото си семейство, ще бъде част от сурвакарската група на село Сопица.
01
На трибуната до сцената, където обичайно седят ВИП-гостите, този път бяха първокласници от 34-то столично училище, дошли на еднодневна екскурзия специално за детската Сурва в Перник.
02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17
 18 19 20 21 22 23

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply