МВР Перник ангажира всички служители за изборния ден! При възникнали нередности могат да се подават сигнали на тел. 112 или на горещите телефонни линии, предоставени от МВР – 02/ 982 2232, факс 02/982 5646 и e-mail: [email protected]

Изборният ден започна в спокойна обстановка.

Изборите за президент, вицепрезидент и национален референдум започнаха в спокойна обстановка в Пернишка област.  

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 07,00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на Секционните избирателни комисии. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За сигурността на охраната на изборните секции са ангажирани всички служители на ОДМВР – Перник, които отговарят за реда и спокойствието в региона. Създадени са дежурни групи, които да реагират при извършено престъпление, свързано с изборите или такова от общ характер.

Служителите на звената „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Перник издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднати им или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и такива, употребили алкохол или други упойващи вещества.

При възникнали нередности могат да се подават сигнали на тел. 112 или на горещите телефонни линии, предоставени от МВР – 02/ 982 2232, факс 02/982 5646 и e-mail: [email protected].

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply