Дом „Добро сърце“ за деца с увреждания в Перник стана на 18 години! Директорката В. Ангелова с емоционална реч. Деца раздаваха картички-сърца, изнесоха пиеса и танцуваха хоро. Вижте какво им подари кмета на Перник Вяра Церовска!

Със специално тържество Дневният  център за деца с увреждания „ Добро сърце“ в Перник отбеляза 18 години от създаването си. Това бе един  подарък,една  вълнуваща среща за деца, които имат нужда от внимание и топлота,за  ръководители, които подхождат с любов  към работата  си  и  приятели,които винаги помагат.
Гостите, сред които  кметът на община Перник Вяра Церовска и заместник-кметът Денислав Захариев бяха посрещнати от по-големите деца,които с радост и вълнение им подариха направените, ръчно от тях красиви покани във вид на  картички.
29
Развълнувана бе и директорката Валентина Ангелова, която с подход обясни на децата, че днес е техният специален ден,защото трябва да покажат какво са научили на скъпите гости и приятели ,които винаги отварят сърцето си широко за тях ,за да сбъдват мечтите им.  Тя припомни, че на 19 октомври 1998 г за деня на града  Дневният център беше разкрит като първата специална услуга за деца с увреждания. Искрените й думи докоснаха присъстващите:

„ Днес ние имаме  18 годишен  юбилей . Всички се шегуваме,  че правим пълнолетие и колко големи сме станали . За тези, бързо отминали години,  ние сме запазили всичко онова, което ни е помагало, а това  е голямата обич, всеотдайността,  това, че знаем, че всички ние сме толкова различни,но  в същото време сме много  заедно  и успяваме, защото много се обичаме и си помагаме .“ –  заяви директорката и прикани децата да покажат  пред гостите какво са научили.  И така като  на театър – приказните герои, в чиято роля влязоха кукловоди задаваха въпросите, а малчуганите отговаряха  щастливи, че се справят. Показаха и умения в хората.Накрая , разбира се, имаше и торта. Кметът Вяра Церовска подари на Дневния център икона на Свети Иван Рилски,   за да бъде светецът с тях в трудни моменти и да им дава сила.
32
Директорката  запозна гостите с най-новата придобивка на центъра – специално оборудвано ателие-„Вода и пясък“. В него специалният педагог ще работи за развитие на уменията на децата. Обновен е и санитарния възел със средства на спонсори.

26 27 28 30

31

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply