Кървава баня! Горката Сузи бере душа, окървавена от агресивен питбул – СНИМКИ

Както ZaPernik.com писа преди време питбул, развеждан от неговия стопанин нападна и разкъса невинно кученце. Може би най-голямата душичка в Перник. Днес добрата Сузи бере душа и се бори за живота си. 

Ето какво споделя стопанката Елеонора Христова:
Преди 2 дни един изрод в Перник си пуска питбула срещу майка ми и домашното ни куче по време на вечерната им разходка. С тях е „дворното“ ни куче Сузи – което хората от входа отглеждат от бебе, защото е изоставено от друг изрод. Вече 6 години Сузи живее кастрирана, ваксинирана и в къщичка до входа и за нея се грижат всички в блока.

Разхожда се с останалите стопани и техните любимци и е най-милото и добродушно животно, познато в квартала. До онзи ден, когато застава между агресивния питбул и малоумния му стопанин и майка ми с домашното ни куче, и резултата е ТОВА – КЪРВАВА БАНЯ!

Майка ми е в шок и стрес и не спира да плаче от дни, Сузи е на ръба между живота и смъртта и с днешна дата може да й бъде ампутирана почти изядената предна лапа….А аз се питам КАТО ИМА ЗАКОНИ, ИМА ЛИ КОЙ ДА ГИ ПРИЛАГА?!? Намерих, че по закон иначе има – НК – Чл. 325б. (1) Който, прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и с глоба от 1 000 до 5 000 лева. Десетки гневни хора реагираха в мрежата за поредния случай на агресия и насилие над животно.

В резултат – Прокуратурата се самосезира, пусната беше жалба в полицията и се издирва виновника, той не е неизвестен! Надявам се да има резултат и той да си получи заслуженото! За всички мъки и страдания, които безпричинно причини на всички!

За Перник” припомня на прокуратурата, че читатели посочиха кой е собственика на Питбула, така, че да не се прави на ударена, нито да не ни вика пак, чрез полицията да даваме обяснения за щяло и нещяло, а да си свърши работата адекватно. Да отидат в 58 блок и да разпитат за питбул. Работа за 5 мин.

02

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply