Само в ZaPernik.com! Измама в Перник! Фирмаджия се опита да излъже нотариус и купувач на автовоз с фалшива бележка за платен данък от 629.50лв.

Присъда от три години грози управител на пернишка фирма, който се е опитал да “спести” 629.50лв данък за МПС и да продаде автовоз на друга фирма, като за целта е представил пред нотариус в центъра на Перник бележка за платен данък, издадена от кметство “Красно село” в София, която била фалшива. Бележката била нужна, за да се изповяда сделката пред нотариуса. Фалшивият документ имал печат на Столична община и бил подписан от лице с инициали Т.С.

Когато купувача в последствие отишъл да декларира придобития автовоз, служителката от Общината установила, че на същия не е платен данъка за 2015г. Разследване вижда, че в Общината няма служител с инициали Т.С., а бележката е фалшива.

Прецаканият купувач сигнализира органите на реда.
Мошеникът се оправдал с мега тъпото оправдание, че пред кантората на нотариуса, случайни хора му дали бележката, след като им дал парите за данъка, което пернишкия съд отхвърли като безумна теза.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply