Продават старите плочки и бордюри от пернишката велоалея от 25 ст. до 1,20 лв. за бройка

Община Перник получи разрешение от ОбС да бъдат пуснати за продажба извадените от трасето на велоалеята, която започна да се изгражда, два вида плочки и тротоарните бордюри. И тук ще бъде повторена процедурата, като онази с гранитните плочи от централния площад, които най-напред бяха предложени на селските кметове, а част от тях бяха използвани и за настилка на централната алея в градския парк. Ако управниците на малките населени места не проявят интерес към материалите от велоалеята, те ще бъдат извадени за продажба. Цената на базалтовите плочи е 0,25 лв. за бройка, бетоновите ще струват 0,40 лв. парчето, тротоарните бордюри – 1,20 лв. бройката.
Както поясни кметът Вяра Церовска, става дума за елементи на повече от двайсет години, но голяма част от тях са запазени и могат да се търгуват като дълготрайни материални активи втора употреба.

Пернишките любители на колоезденето, инициирали в последните години не една и две протестни акции, след като два мандата кметът Росица Янакиева, а след нея и инж. Иван Иванов обещаваха изграждането на велоалеята, но това така и не се случи, сега са доволни, виждайки, че на терена вече се работи.

Изграждането на лелеяната от колоездачите велоалея с дължина 6 километра е възложено на спечелилата обществената поръчка фирма „Тони Тодоров” ООД.

Изграждането на велоалеята се забави по редица причини, но най-важната беше калпав проект, в който не бяха отразени някои възли, свързани с подземните комуникации, и се стигна до преработката му и промяна на трасето.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply