Произвол: погребват хора без знанието на кмета, частен имот стана част от гробището на Църква

Погребални агенции проявяват произвол и извършват погребения в селата без да уведомят кметовете. Това стана ясно на срещата им с кмета Вяра Церовска.

Кметът на кв.Църква Румен Петров разказа за фрапиращ случай, в който частен имот е станал част от гробището.  Траурна агенция е извършила своеволия без да съобщи в местното кметство. Петров е притеснен от факта, защото няма информация за покойниците и може да се злоупотреби с  това. И затова ще бъде безкопромисен и ще налага актове. Подобен проблем има и в село Богданов дол. Кметът  Петър Теофилов сигнализира, че при него редовно се разкопават гробове на покойници,  оставят се и започват да копаят нова дупка. Довършителните работи остават на кметството, което е разход от бюджета.

Кметът Вяра Церовска предупреди, че не може да се извършват каквито и да са дейности на територията на селата без да бъде информиран кмета на населеното място.

В тази връзка тя посочи, че няма да приеме нито един документ без неговия подпис. Така няма да се зачете извършената дейност, на която и да е фирма.

Кметове сигнализираха, че подобна практика се прави и при ремонтните дейности на уличната мрежа. Потвърждение за това стана и по време на срещата, когато кметът на Вискяр Любка Георгиева я информираха местни жители, че работници от фирма са започнали ремонт на една от улиците, а тя не знае, че ще има подобна дейност.

Коментари

коментара