Мъж с колело нападна пощальонка в Радомир, напръска я със спрей и открадна пенсиите за хората от Бобораци и Беланица

Снимка: Интернет

Пощальонка, разнасяла пенсиите на възрастни хора в Радомирско, е била нападната и ограбена в четвъртък.

Престъплението става факт само ден, след като неизвестни проникнаха в пощата в Хасково, завързаха охранителя и по непотвърдена информация откраднаха близо 2 млн. лева за пенсии.

Жената, разнасяла пенсиите на възрастните хора от радомирските села Бобораци и Беланица, е била пресрещната от мъж с колело, който я с нервнопаралитичен спрей и издърпал чантата й с парите.

По-късно чантата била открита захвърлена в полето. Извършителят все още не е установен. Тече разследване и се работи активно по случая, каза директорът на ОД на МВР в Перник Валентин Бучински. Той окачестви случая като твърде тревожен и заяви, че се обмислят действия за превенция на подобен род престъпления.

Междувременно стана ясно, че задържаните в четвъртък двама заподозрени за обира в Хасково все още не са получили обвинения. Окръжната прокуратура не е удължила и 72-часовия срок на ареста им.

Според наблюдаващия прокурор Дарина Славова, засега няма достатъчно данни за обосновано предположение, че двамата са участвали в престъплението. Затова и двамата бяха освободени в четвъртък вечерта.

Източник: Медиапул

Коментари

коментара