Никой не иска култовия ресторант Секвоя в Перник, търгът се провали, няма кой да се бръкне за 600 бона

Нито един бизнесмен не извади над 600 бона за едно от най-изисканите пернишки заведения – ресторант „Секвоя“, който бе обявен за публична продан от съдия-изпълнител. Началната тръжна цена се срина до 657 621 лв. Имотът е апетитен, тъй като се намира в идеалния център на Перник, на улица „Брегалница“ 13, в съседство с Двореца на културата и непосредствено до градския парк. Пазарната стойност на имота бе определена на 1 096 036 лв. Той е собственост на бизнесмените Жанет Кръстева и Пламен Кръстев и представлява масивна жилищна сграда, преустроена в търговски обект с обща площ 230 кв.м и разгъната застроена площ близо 290 кв., пише вестник Вяра.

Сега по искане на банката кредитор съдия-изпълнителят ще възложи на лицензиран оценител да изработи нова оценка на имота, като при нея ще стъпи на база цената от първия търг. Припомняме, че първата поред публична продажба трябваше да започне от 822  026.35 лева – 75% от пазарната оценка.

След като новата оценка излезе, предстоят две нови публични продажби. Първата ще започне на база 75% от нея, при втората началото за евентуалното наддаване ще е 80% от новата оценка. Частният съдебен изпълнител Елена Добренова поясни, че банката кредитор обаче има пълно право във всеки един момент от продажбата да поиска да й бъде възложено на нея самата да извърши евентуалната продажба и така кредитната институция сама да решава по-нататъшната съдба на имота.

Коментари

коментара