БУМ! Полицията затвори поредната незаконна автоморга в Перник. Виже къде!

Поредната незаконна автоморга е открита в Пернишко, съобщиха от полицията.

Акцията е проведена в края на миналата седмица от служители на СДВР, ОДМВР – Перник, РИОСВ, НАП и Общински инспекторат – Перник. Контролните органи проверили площадка за съхраняване на черни и цветни метали в пернишкото с. Г. Бучино, стопанисвана от 27-годишният Г.А. от селото. Установено било, че пунктът функционира незаконно, без съответните разрешителни за упражняване на дейност. Използвана била общинска земя без сключен договор за това.
Започнато е административно-наказателно производство и работата продължава.

Припомняме, че само преди дни полицията проведе акция и влезе в незаконна автоморга в кв. “Бела вода”. Тогава бяха иззети 19 купета от различни марки автомобили, нелегално изкупени ип редоставени за продажба.

Беше установено, че автоморгата с управители Л.Н./36 г./ и 24-годишният Р.И. функционира незаконно, без съответните разрешителни за упражняване на дейност. Л.Н. е криминално проявен, познат с използване на неистински документи и акцизни стоки.

Започнато е досъдебно производство по чл. 234 „б” от НК. Законът предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 2 до 50 хиляди лева, както и лишаване от право да се упражнява дейност.

Коментари

коментара