По празниците в Пернишко: Пернишки „Голф“ се представя за „Корса“, пиян подкара кола, а 15-годишен – нерегистриран мотор

66-годишен перничанин е задържан за управление на автомобил с чужди номера и без книжка.

На 16 април, на ул. „Димитър Благоев“ в пернишкия кв. „Църква“ е проверен лек автомобил Фолксваген „Голф“, управляван от 66-годишен местен жител. Полицаите установили, че голфа е с регистрационни табели от Опел „Корса“, а водачът е с отнето свидетелство за правоуправление. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка и е образувано досъдебно производство.

Перничанин е управлявал автомобил в нетрезво състояние.

На 18 април през нощта, на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град е проверен лек автомобил Опел „Астра“, шофиран от 26-годишен мъж. При изпробването му с техническо средство за употреба на алкохол са отчетени 1, 81 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.
Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

15-годишен е управлявал нерегистриран мотопед.

Закононарушението е установено на 19 април, около обяд. Полицаи от Второ РУ спрели за проверка движещ се по ул. „Тодор Йорданов“ мотопед марка „Хонда“. Установено е, че хондата не е регистрирана по надлежния ред в Р. България и се управлява от 15-годишен. Тийнейджърът е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.
Започнато е разследване и работата продължава.

Коментари

коментара