Безработицата в Пернишко скочи с 356 души за месец

С 356 души са се увеличили безработните в Област Перник за месеца под карантина – март, в сравнение с предходния месец февруари 2020 година. Това сочи статистика на Бюрото по труда в Перник. Това прави 5,02 процента равнище на безработица в областта. Повечето регистрирани безработни през месеца са от град Перник. Само за града те са нараснали със 317 души. 

Припомняме, че както zapernik.com  първи информира, един от най-големите заводи в Пернишко – „Стомана“ съкрати 301 човека заради спад в производството след въвеждането на извънредно положение.

Най-ниско се е повишила безработицата в по-малките общини като Трън, Ковачевци, а в Земен дори няма промяна в безработните лица, които са общо 68 души.

По отношение на образователния капацитет повечето безработни са със средно образование, като преобладават безработни жени.

За месец март заявените свободни работни места са 177 за областта, като 100 свободни позиции са в Перник. Постъпилите на работа през същия месец за областта са 184 броя, като за град Перник са 127.

Коментари

коментара