Новината на ZaPernik.com се потвърди: „Стомана“ съкрати 301 работника!

В „Стомана Индъстри“ АД, където работят 1175 работника, съкратени от тях до този момент са 301 човека. Това е справката от предприятията, засегнати  най-силно към момента от започналата криза заради глобалната пандемия с COVID-19 и въведеното извънредно положение, съобщи „Кмета.БГ“.

ZaPernik.com първи писа на 20 март 2020г., че голямото предприятие ще съкрати 300 човека. Вижте тук.  Тогава шефът на бюрото по труда в Перник Росен Симеонов побърза да каже пред придворните медии, че това не било истина. Тогава колегите ни побързаха да нарекат новината „фалшива“, но ZaPernik.com не публикува фалшиви новини, а новини в аванс.

Нормално е шефът на Бюрото по труда да научава новините от ZaPernik.com и да е 2 седмици след нас с информацията. Така не е само той, а повечето шефове в Перник.

63 средни и големи предприятия със заети над 37 585 служители са засегнати към момента от започналата криза заради глобалната пандемия с COVID-19 и въведеното извънредно положение у нас. Това показва проучване на КНСБ към 27 март чрез регионалните структури на конфедерацията в цялата страна за социалното напрежение във фирмите и учрежденията и последствията от ефектите на COVID – 19.

Коментари

коментара