Кранчето на Клон 2, което врътна Бойко Борисов…вече липсва

Тази сутрин авария на Клон 2 остави без водоподаване три от най-големите квартали на Перник и две пернишки села. Същият този Клон 2 е с чешмичката, откъдето само преди четири дни личо премиерът Бойко Борсов отвъртя кранчето на софийската вода за перничани

До zaPernik.com ни изпратиха снимки от мястото на аварията. Според информация на перничанинът, изпратил ни снимките, монитраната чешма, на която Борисов е врътнал кранчето на следващата сутрин е липсвала. Освен това въпросната чешма е монтирана на стара черна тръба, не на нова синя, казва перничанинът.

Междувременно от ВиК Перник съобщиха, че аварията от тази нощ, която остави голяма част от града без вода е на главен клон 2, който ще бъде изцяло подменен, като ремонтните дейности ще започнат в рамките на следващата седмица.

„Както при всяка нова система, така и при тази, трябва време, за да се достигне до оптималния вариант на експлоатацията й. Затова тези дни правим различни варианти на водоподаване.Във всички случаи целим да постигнем две неща, които са най-важните за нас: водоподаването към населението да е постоянно в периода от 6:00 до 22:00 часа и да използваме максимално водно количество от новия водопровод, за да намалим количеството от язовира с цел той да бъде напълнен максимално бързо. Питейните качества на водата и от двата водоизточника са добри“, казват от от ВиК дружестовто.

Коментари

коментара