Възрастни хора от Земен с неочаквано посещение на Прошка, не могат да повярват, че някой се е сетил за тях

Възрастни хора от Община Земен бяха изненадващо посетени навръх християнския празник Прошка и не можеха да повярват на очите си. Неочакваните гости Бисер Динев, Ивайло Динев и Силвана Хайтова не идваха с празни ръце, а с продукти от първа необходимост за хората в нужда. 

Тримата са посетили 17 домакинства от Община Земен на самотни възрастни в нужда, включително и такива, които не са сами, но са в крайна нужда. Донесли на хората боб, ориз, захар, макарони, олио, натурален сок и други.

„Надявам се това да запали още хора да направят като нас. Възрастните хора в България са забравени безвъзвратно“, каза пред ZaPernik.com Бисер Динев, който е родом от Земен, но в моменат живее в чужбина.

„Държавата приема стратегии с гръмки имена, относно възрастните, но тези стратегии работят само в топлите канцеларии на чиновниците. Възрастните са изоставени в собствената си държава, което вече, заедно с липсата на адекватна политика спрямо тях, води до един затворен цикъл на държавно безхаберие, а това е срамно. Държавата е все по-далеч от хората. Хората не вярват, че някой се е сетил за тях“, коментира още Бисер.